Wat? Verhalenzoektocht met 7 of 10 stopplaatsen


Voor wie? Gezinnen met kinderen vanaf 2,5 tot 11 jaar en iedereen die jong van geest is.


Wanneer? Doorlopend (24/7)


Hoe? Pinkiehuisjes zoeken, audiofragmenten beluisteren en opdrachten uitvoeren.


Verhaal: Hoe leven de Pinkies?Diep in het bos wonen de Pinkies, minimensjes zo groot als een pink. Ze leven in een vogelkastje, een boomholte of een geheime box onder de grond...


Laat je licht schijnen in de huizen, je haalt een huis naar beneden met een katrol of je gaat af op geuren om een Pinkiehuisje te vinden.

Ga op bezoek bij zeepjesmaker Pedro, het houtatelier van Rosa en Raymond, slaapkop Freddy en kom te weten waarom sommige Pinkies zo hard moeten niezen... Elke route heeft 7 of 10 stopplaatsen. Maak je dus klaar voor een actieve zoektocht waarin de zintuigen geprikkeld worden.


Lena is een Pinkie die de kinderen langs de huisjes van de Pinkies leidt. Actrice Joke Emmers spreekt de teksten van Lena in voor deze magische wandelingen. Op deze pagina kan je een aantal audiofragmenten beluisteren door op de 'Start audio' knop te drukken. Geniet ervan!


VOOR ELKE GELEGENHEID


Wandelende familievoorstelling


Activiteit voor scholen


Festival of evenement


Week van het bos


Dag van het park


10 daagse van de geestelijke gezondheid


Dorps- of stadsfeest


Doorlopende activiteit voor weekends en vakantieperiodes

ONZE KLANTEN


Provinciedomein Duinpanne in De Panne


Provinciedomein De Gavers in Harelbeke


Provinciedomeinen Sterrebos, 't Veld en Baliekouter van 't Stadslandschap West-Vlaamse Hart


Gemeente Wemmel


Stad Turnhout


Op deze plek wonen piepkleine mensjes. Kijk eens naar je pink: de minimensjes zijn ongeveer zo groot als je pink. Daarom noemen ze zichzelf ‘de Pinkies’. Ooit waren ze 'grote' mensen maar door een pil te nemen zijn ze Pinkies geworden.


Ze moeten eerst 20 dagen slapen. Want als je uit de grote mensen wereld komt, dan moet je eerst heel veel rusten. Want in de mensenwereld, moet je je altijd maar haasten. Je moet vroeg opstaan, dan snel uit je bed, snel eten, en dan hop, hop naar school.


Nieuwe Pinkies moeten ook eerst goed leren klimmen. Dat is heel belangrijk om te overleven in het bos. Hier gaan ze naar de klimschool. Langs de touwen klimmen ze de hele dag op en neer.


De Pinkies zijn heel creatief met wat jullie afval noemen. De Pinkies gooien niets weg en weten altijd wel iets te maken van wat ze vinden. Bijvoorbeeld een colablikje… Wel, dat is een ballenbad geworden! En de ballen? Die zijn gemaakt van appelpitjes. Dus de volgende keer dat er een pitje uit je appel valt, dan weet je dat dit niet erg is. De Pinkies zullen dit pitje wel vinden en in hun ballenbad gooien.


In de Pinkieschool leren ze de Pinkietaal. Als ze tegen elkaar spreken, dan draaien ze jullie woorden om. Dus als jullie ‘bos’ zeggen, dan zeggen ze ‘sob’.


Ze draaien de letters gewoon om. Zo kan je ze moeilijk afluisteren als ze ‘s nachts met elkaar spreken...

Wil je graag informatie over onze Pinkietochten?