Wat? Verhalenzoektocht met 7 of 10 stopplaatsen

Waar? In elk bos of park

Voor wie? Gezinnen met kinderen vanaf 2,5 tot 11 jaar en iedereen die jong van geest is.

Wanneer? Doorlopend (24/7) Hoe? Pinkiehuisjes zoeken, audiofragmenten beluisteren en opdrachten uitvoeren.Wist je dat er in de natuur minimensjes wonen die zo groot zijn als een pink? De Pinkies leven in boomholtes, verlaten vogelkastjes en soms zelfs in oude gedumpte TV’s… Maar ze leven niet alleen in het bos. Ze wonen er gezellig samen met paaldansende duizendpoten, ijdele vlinders, pientere kevers en speelse spinnen.


Elke route heeft 7 of 10 stopplaatsen. Maak je dus klaar voor een actieve zoektocht waarin de zintuigen geprikkeld worden.


 Je ontdekt hoe Pinkies Osman en Xavier samen jodelen, de spin Donatella zingt als ze haar nagels lakt en de Pinkies feesten met de nachtdieren in de disco van het bos. Lena is een Pinkie die de kinderen langs de huisjes van de Pinkies leidt. Ze vertelt over de gekke taal die ze spreken, hoe ze wonen, spelen en overleven in de natuur.


Actrice Joke Emmers spreekt de teksten van Lena in voor deze magische wandelingen. Op deze pagina kan je een aantal audiofragmenten beluisteren door op de 'Start audio' knop te drukken. Geniet ervan!


VOOR ELKE GELEGENHEID


Wandelende familievoorstelling


Activiteit voor scholen


Festival of evenement


Week van het bos


Dag van het park


10 daagse van de geestelijke gezondheid


Dorps- of stadsfeest


Doorlopende activiteit voor weekends en vakantieperiodes

ONZE KLANTEN


Provinciedomein Duinpanne in De Panne


Provinciedomein De Gavers in Harelbeke


Provinciedomeinen Sterrebos, 't Veld en Baliekouter van 't Stadslandschap West-Vlaamse Hart


Gemeente Wemmel


Stad Turnhout


Ooit waren de Pinkies zo groot als de mensen, maar ze hebben de pinkiepil genomen en toen werden we zo klein als een pink. En daar hebben ze geen spijt van. Want het is mega leuk in de Pinkiewereld. De mensen moeten zich altijd maar haasten in de mensenwereld. Je moet snel opstaan en snel ontbijten en dan moet snel de fiets op en hop naar school! Wel, bij de Pinkies moet er helemaal niets. Ze doen alles op hun dooie gemakje en ze rusten zo veel we maar willen.


In de wereld van de Pinkies mag je ook helemaal je zelf zijn. Zoals Amina, de Pissebed die vaak onder een steen zit. Zij is het liefst alleen, op een plek waar niemand haar kan zien. Ze is wat verlegen, maar da’s helemaal OK.


Sommige Pinkies houden dan weer van luide muziek en feesten. Ze gaan naar de Million, de plek waar de Pinkies en de kriebeldieren samen dansen. Emilio is de baas van deze discotheek. Hij is een miljoenpoot, een insect dat wel miljoen poten lijkt te hebben. Dus moest hij niet zo lang nadenken over een naam voor zijn dancing: de Million


Het is niet zo dat de Pinkies alleen maar lachen en plezier maken. Soms hebben ze ook pijn of verdriet.


Dan gaan ze naar meikever Walter, de praatdokter. Bij hem komen de Pinkies en de kriebeldiertjes praten over hun problemen. Zoals Wendy de wants, die na een dag hard werken, neerploft bij de braamstruik en dan het sap van de hele struik in een keer opzuigt.

Wil je graag informatie over onze Pinkietochten?